El DSV CV Sant Cugat revalida el títol de campió de Catalunya infantil femení

11/04/2017

L’equip infantil del DSV CV Sant Cugat s’ha proclamat campió de Catalunya de la categoria per segon any consecutiu, sent també el millor equip de la lliga regular, després de guanyar la Fase Final de Primera Divisió Infantil Femenina celebrada a Granollers i organitzada per l’AE Carles Vallbona. El club local es va proclamar subcampió en perdre la final amb l’equip d’Eros Ortiz, entrenador de les de Sant Cugat.

La fase final de la primera categoria infantil catalana es disputava entre els sis equips que havien disputat la fase campionat més els dos millors classificats de la fase permanència. En joc estava el títol de millor equip de Catalunya i un bitllet al Campionat d’Espanya que es disputarà també a Granollers del 17 al 21 maig, on el AE Carles Vallbona será l’organitzador del campionat.

La gran final del play off es va disputar precisament entre aquests dos equips vallesans. El DSV CV Sant Cugat va superar a l’equip amfitrió per 3-0, tot i el bon joc demostrat per les granollerines, sobretot en el primer set on van remuntar al marcador fins a un ajustat 25-23. Els altres dos sets es van decantar clarament per les santcugatenques deixant el marcador local a 15 i 11 punts.

Abans de la gran final, les santcugatenques van superar també 3-0 al CVB Barça, mentre que l’AE CarlesVallbona es classificava després de guanyar a semifinals al CV Vall d’Hebró, segon classificat de la Fase Campionat. Dissabte a vuitens de final es van quedar fora de la competició el CV Lloret i el CV Olot, després de perdre per la mínima davant el CV Premià i el CECELL, que no aconseguien superar a quarts de final a les infantils del CVB Barça, ni a les locals de l’AEC Vallbona Granollers.

El Campionat de Catalunya garanteix a l’equip campió la presència en el Campionat d’Espanya de clubs, on hi accedeixen els 24 millors estatals. En aquesta edició hi participaran el DSV CV Sant Cugat com a campió de Catalunya i també l’AE Carles Vallbona com a club amfitrió de la competició, que tindrà lloc del 17 al 21 de maig a Granollers. La Federació Catalana de Voleibol estarà pendent de la distribució de places de la RFEVB i de les possibles renúncies que hi poden haver d’altres federacions autonòmiques que suposin una tercera plaça per a un equip català.

L'entrega de premis de la Fase Final a les campiones i subcampiones va anar a càrrec del regidor d'esport de l'Ajuntament de Granollers, el senyor Àlvaro Ferrer, i del delegat territorial a Lleida de la Federació Catalana de Voleibol, el senyor Toni Blesa.