Catalunya triomfant. Tres ors per a la delegació catalana al CESA

07/07/2013 - 08/07/2013

Quan sembla que els èxits de clubs i seleccions arriba al límit, l’extraordinari treball dels clubs en les categories de formació es veu reflectit en forma de campionats, ja no solament en competició de clubs, sinó de seleccions.

Catalunya torna de Valladolid banyada d’or. La selecció infantil femenina, cadet femenina i cadet masculina es van proclamar dissabte campiones d’Espanya en les seves categories, mentre que la selecció infantil masculina va repetir la sisena plaça assolida fa un any a Blanes.

En categoria femenina es tracta del segon doblet consecutiu en el Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques, després de l’assolit l’any passat en la comarca de La Selva, i que situa Catalunya al capdavant del voleibol de formació.

La selecció infantil femenina d’Alex Vila va derrotar en la final 3-0 a Astúries, mostrant-se molt superior al seu rival. De fet, les més petites de la delegació catalana han anat de menys a més al campionat, mostrant el seu millor joc en el torneig a semifinals, 3-0 contra València, i en la final de dissabte. Per Catalunya es tracta del tercer títol de campió d’Espanya consecutiu, després dels aconseguits a Cartagena (2011) i Blanes (2012).

Les cadets, per la seva banda, van sumar també un nou títol al superar en la final a Galicia per 3-1, en l’únic partit en el que van cedir un set en contra. Les noies d’Adrián Fiorenza es van mostrar molt superior als seus rivals i van ser l’equip que millor voleibol va practicar. Amb un sistema de joc en el que el tècnic argentí només jugava amb una central, les catalanes superaven als seus rivals des del primer dia de manera contundent fins arribar al més alt del podi per segon any consecutiu, i a la quarta final dels últims anys en aquesta categoria.

Els cadets es treuen el mal sabor de boca de Blanes

La selecció cadet masculina va completar l’històric triplet català a Valladolid. La selecció d’Alberto Toribio i Gemma Manero va derrotar en la final 3-1 a la Comunitat de Madrid, a qui ja havia derrotat en la primera fase de grups. Els catalans van fer el millor voleibol d’una categoria que ha millorat en nivell i també en alçada mitja de tots els participants. Catalunya es va venjar de la derrota patida l’any passat a casa com a local davant Andalusia, absent en aquesta edició de CESA, i va pujar de forma merescuda al primer esglaó del podi.

Per últim, la selecció infantil masculina de Lluis Enric Molada i Idaira Vega va anar de menys a més al llarg del torneig, per tal de finalitzar en sisena posició la competició. Els infantils van notar el fet d’haver entrenat poc degut a les circumstàncies que van envoltar a la presència o no de Catalunya al Campionat d’Espanya de seleccions fins a l’últim moment. Catalunya va repetir la mateixa plaça que l’any passat a Blanes i va deixar la impressió que amb més sessions d’entrenament el resultat hagués sigut un altre, per talent i capacitats físiques dels més petits de la delegació catalana.