Repartiment de punts al derbi català de la Superlliga Iberdrola

09/10/2017

Emocionant partit que es va decidir al set de desempat el que es va viure dissabte al pavelló municipal de Valldoreix, en la primera jornada de la temporada a la màxima competició del voleibol espanyol i que va enfrontar els dos equips catalans a la competició, el DSV CV Sant Cugat amb el CVB Barça. Finalment el partit el van guanyar les barcelonines tot, que els dos equips sumen els primers punts.

El primer va ser molt disputat i amb màxima igualtat al marcador fins al temps tècnic, quan el lluminós marcava 11-12 per les visitants. A partir d’aquí les d’Adrian Fiorenza van començar a dominar el partit a base de bons bloquejos i finalitzant els punts amb grans atacs, el que va permetre sentenciar el parcial amb un 18 – 25 al marcador.

Mateixa situació en el segon set, en aquest cas però van ser les de Rafa Ruiz les que van agafar confiança a partir del temps tècnic, fet que les va permetre posar-se fins a 5 punts per davant. Una distància que, tot i acostar-se, no van poder salvar les blaugrana. Les de Sant Cugat igualaven el partit enduent-se el segon set per 25 – 23.

El tercer parcial també va anar a parar a mans de les santcugatenques després d’intercanviar diverses vegades la superioritat el marcador. Al temps tècnic les barcelonines anaven dos punts per davant, una distància que van aconseguir superar les vallesanes pujant el marcador fins al 20 – 19, i acabant el set amb un 25 – 22 final.

Tot i l’avantatge en sets, les de Ruiz no van saber sentenciar el partit i la suma de diversos errors no forçats al quart set va permetre a les blaugrana posar-se amb fins a 8 punts d’avantatge al marcador. Tot i la reacció de les locals per intentar salvar el set el CVB Barcelona va tancar el parcial amb un clar 21 – 25, i forçant el tie break.

Després de tenir el partit a les mans, les del Vallès van trobar moltes dificultats per disputar el set de desempat. Les de Fiorenza van estar centrades i no van cometre errors, fet que va permetre fer el canvi de pista amb un 3 – 8 al marcador que posava en moltes dificultats a les de Sant Cugat en un set tant curt. Finalment el set va acabar amb un 7 – 15 al marcador, i el partit amb un més que emocionant 2 – 3 a favor del CVB Barça.

Amb aquest resultat, els dos equips sumen els primers punts de la temporada: 2 punts per les blaugrana i 1 per les de Sant Cugat, el que les situa a mitja taula (en sisena i setena posició) després de saber tots els resultats de la jornada. La propera jornada les de Sant Cugat visiten un recent ascendit a la categoria, el Cajasol Juvasa de Sevilla. Per la seva banda, el CVB Barcelona jugarà com a local i rebrà al VP Madrid.