El juvenil del Tarragona 2018 SPiSP campió d’Espanya

02/05/2017

L’equip juvenil del Tarragona 2018 SPiSP s’ha proclamat Campió d’Espanya juvenil aquest passat cap de setmana a Lorca, guanyant una ajustada final contra el CV Vigo Voleibol. El conjunt cooperativista va arribar a la final després de vèncer a l’altre equip català en competició, el CV Sant Martí, que va acabar quart després de perdre l’oportunitat de pujar al podi amb l’AD CV Teruel.

No va ser fàcil aixecar el tercer títol de Campions d’Espanya juvenil del Sant Pere i Sant Pau, després del de 1997 i el de 2005. Els de Vlado Stevovski van tenir dificultats per trobar el bon joc davant dels de Vigo i van haver de remuntar el 1-2 al marcador i arribar al tie break per guanyar el partit.

El primer set, tot i ser molt igualat fins al final, va caure del costat dels catalans, que tancaven el marcador amb un 23-25. Ben diferent del segon parcial, on els viguesos, van aconseguir a partir de mig set una distància insalvable pels cooperativistes. El mateix camí va tenir el tercer, que feia presagiar el pitjor pels de Tarragona que tot i el mal joc van acabar el set amb un 25-20 en contra. El quart set es va salvar per la reacció dels de Stevovski que no van voler donar el partit per perdut. Des del primer punt van dominar el parcial sense donar opcions als gallecs, que van rebre un dur cop tancant el set amb només 14 punts al marcador. Aquest revés l’arrossegarien en el tie break, on tot i lluitar fins al final no van poder aturar l’atac català. El set de desempat va acabar amb 9-15 al lluminós.

El conjunt de Vlado Stevovski tanca una temporada rodona amb la consecució d’aquest títol estatal, després de proclamar-se campions de Catalunya a la Fase Final celebrada a Roquetes fa unes setmanes. A més, molts jugadors d’aquest juvenil formen part indiscutible del primer equip, amb el que han assolit l’ascens a Superlliga i la Copa Príncipe.

Els barcelonins del CV Sant Martí van lluitar per la medalla de bronze, després de caure a semifinals amb els flamants campions, però va acabar quart després de ser derrotat pel AD CV Teruel en un disputat partit on ho van tenit tot de cara. Després d’anar guanyant en el parcial de sets per 0-2 els de Barcelona van acabar cedint i van perdre per 3-2.