Plata i bronze per les Seleccions Catalanes de Vòlei Platja infantils

13/09/2021

Les seleccions catalanes de vòlei platja infantils i cadets han tancat el millor Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques d’edat escolar dels últims 5 anys amb dos podis i dues cinquenes posicions. Aquests resultats col·loquen a Catalunya com la tercera millor federació territorial que ha participat al campionat.

Les dues seleccions infantils han pujat al podi. La selecció infantil masculina, formada per Diego Kunda i Gerard Rejón, del CV Arenys i del CNS Volei respectivament, ha estat la millor classificada amb una segona posició. El seu únic botxí ha estat la selecció andalusa, que els va guanyar a la primera fase de classificació i amb qui es van tornar a trobar a la gran final. A part d’aquest partit els joves jugadors han mostrat un alt nivell de joc durant tot el campionat i han anat de menys a més.

L’equip infantil femení, format per Raquel Muñoz i Laia Escusa, va finalitzar en una meritòria tercera posició. Les joves jugadores van caure per 2-1 a la semifinal amb la selecció de Cantabria, però es van saber sobreposar a la derrota i van guanyar 2-0 a la de Canàries en un partit molt complicat en la lluita pel bronze.

D’altra banda, les dues seleccions cadets han finalitzat en cinquena posició. Tot i classificar-se en ambdós casos per als quarts de final després d’una bona fase de grups, la selecció cadet femenina formada per Erna Tocados i Lia Roldán, va caure davant València en un ajustat partit que es va decidir al tercer set; i la selecció cadet masculina, formada per Hugo Moret i Sergi Graupera, va caure per 0-2 davant la selecció de Castella la Manxa.

Ferran Espriu i Dani Montes han estat els seleccionadors catalans que han acompanyat als joves esportistes en aquesta competició, que s’ha celebrat al Centre Internacional de Vòlei Platja de Lorca del 9 al 12 de setembre. Els bons resultats de les quatre seleccions catalanes ha permès que Catalunya finalitzi el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de Vòlei Platja, que s’ha celebrat a Lorca, com la tercera millor federació territorial.