HOME Productos La federació Noticias Área privada Contacto

Federación Catalana de Voleibol - Tienda Online FCVb - Equipación de voleibol - Material para voleibol - Productos

Dos ors i un bronze per les Seleccions Catalanes al Campionat d’Espanya

16/04/2018

La Selecció Catalana de Voleibol ha aconseguit sumar dos ors, un bronze i una setena posició al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, convertint-se en la delegació amb més podis, un total de 3. Els quatre equips desplaçats per Catalunya, han superat, amb escreix, els resultats de l’any passat on només es va aconseguir un bronze, dues quartes posicions i una vuitena plaça.

La selecció catalana cadet masculina, entrenada per Alberto Toribio i Sònia Fandos, s’han proclamat campions d’Espanya després de guanyar a la final a la Comunitat Valenciana per 3-1, en un partit que només s’ha complicat en el tercer set que ha acabat a mans dels Valencians. Els de Toribio no han perdut cap partit al llarg de la competició i només han cedit 4 sets en els sis partits disputats, el que demostra la solvència i competitivitat de l’equip.

També han pujat al més alt del podi, i per tant són Campiones d’Espanya, les noies de la selecció catalana infantil femenina, entrenada per Xavier Perales i David López. La final l’han disputat amb la Comunitat de Madrid a qui han guanyat per 3-0 en un partit emocionant i molt igualat. Les joves jugadores marxen invictes de la competició on només van patir en el partit de quarts de final, on van haver de jugar el tie break amb Múrcia.

Miguel Fuente i Albert Iricibar són els entrenadors de la selecció catalana cadet femenina que ha finalitzat en un tercera posició de la categoria penjant-se la medalla de bronze de l’estatal. Després de perdre la semifinal amb Andalusia, subcampiona del torneig, van disputar el tercer i quart lloc amb la selecció de Canàries a qui es van imposar per 3-1. En total, la selecció cadet femenina finalitza el torneig havent cedit un partit i 3 sets.

Per últim, la selecció infantil masculina finalitza la competició en una gran setena posició. Encreuaments complicats tant a la fase de grups, com a quarts de final relegaven als catalans a lluitar per superar la vuitena posició de l’any passat o per fer un pas endavant i acabar setens a la classificació, i no van defraudar. L’equip entrenat per Idaira Vega i Alejandro Varese, guanyava a Múrcia per 2-3 en un partit d’infart que van començar dominant guanyat els dos primers sets, però es van complicar cedint els dos següents. Finalment, al set de desempat els petits de la catalana van treure la garra necessària per tancar el partit.

Les seleccions catalanes que han disputat el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques han millorat les posicions de l’any passat on els equips cadets van acabar en quarta posició, l’infantil masculí en la vuitena i la infantil femenina va acabar amb la medalla de bronze. Catalunya s’ha convertit, a més, en la delegació que ha pujat més vegades al podi en aquesta edició, un total de 3 i, a més, amb dos títols de Campions d’Espanya.

A l’entrega de premis hi va participar la vicepresidenta de la Real Federación Española de Voleibol i presidenta de l’ens federatiu català, Maribel Zamora, que va fer entrega, entre d’altres, de les medalles i el trofeu de terceres classificades al cadet femení. La Federació Catalana de Voleibol ha desplaçat al Campionat d’Espanya una delegació formada per més 70 persones entre jugadors, tècnics, fisioterapeutes i delegats.