Federació Catalana de Voleibol - Tenda Online FCVb - Equipació de voleibol - Material per voleibol
Email : 
Password : 
 
Productes: 0
Import: 0 €.
CISTELLA
HOME Productes La Federació Notícies Àrea privada Contacte

Federació Catalana de Voleibol - Tenda Online FCVb - Equipació de voleibol - Material per voleibol - Productes


David Moner, medalla d’or al mèrit esportiu de la ciutat de Barcelona

David Moner, medalla d’or al mèrit esportiu de la ciutat de Barcelona
12/05/2014


El ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar, divendres passat per unanimitat, l’atorgament de la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu de la ciutat al president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), David Moner. En una glossa molt emocionant de tots els grups polítics es va destacar tot el que David Moner ha fet durant tota una vida dedicada a l’esport català.

Nascut a Barcelona l’any 1933, advocat de formació i professió, tota la seva vida ha estat vinculada a l’esport, primer com a practicant i més endavant com a dirigent. Es va iniciar com a nedador i jugador de waterpolo del Club Natació Banyoles, així com a entrenador en el mateix club i com a jugador de rugbi al Barcelona Universitari Club (BUC).

L’inici de la seva etapa com a directiu va ser l’any 1957 com a vocal de la Federació Catalana de Rem. Després va exercir un gran ventall de càrrecs i de responsabilitats a la Federació Catalana de Rem, on va ser vicepresident i president; a la Federació Catalana de Natació, on va ser president en dues ocasions; a la Federació Espanyola d’Esquí Nàutic, de la qual va ser fundador; al Saló Nàutic Internacional, del qual va ser vocal; i a la Federació Espanyola de Rem, on va ser vicepresident.

Les seves etapes com a directiu van anar sempre acompanyades d’iniciatives destacables i que han perdurat en el temps, com la Copa Pirineus i la Challenge David Moner, que porta ja 51 edicions celebrades; la creació del primer Centre d’Alt Rendiment Esportiu de rem a l’Estat; la promoció del Gran Premi Internacional Ciutat de Barcelona de Natació, del qual s’han celebrat 32 edicions; la creació de Centres de Tecnificació de natació per tot Catalunya i la responsabilitat directa que la natació catalana hagi assolit una autèntica projecció europea i internacional.

David Moner és una persona imprescindible per entendre l’esport d’avui dia a Catalunya, especialment des que al 1996 va ser escollit president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Des del gener del 1997, quan va prendre possessió, continua exercint aquest càrrec en l’actualitat amb 68 federacions esportives integrades.

La UFEC és avui dia una entitat consolidada. Els seus antecedents daten de 1933, amb el nom de Unió Catalana de Federacions Esportives, sota la presidència de Pompeu Fabra. Després d’un llarg període de tancament, el 1985 la Generalitat de Catalunya va regular de nou la creació de la UFEC, que continua en actiu treballant amb el consens i la col·laboració de totes les federacions i clubs esportius de Catalunya.

Sota la presidència de David Moner, la UFEC ha crescut en tots els sentits. El seu paper en la complexitat de la xarxa esportiva federada a Catalunya ha estat clau i cabdal durant tots els anys en què l’esport català ha assolit fites i gestes impensables fa unes dècades.

David Moner va revalidar la seva presidència a la UFEC el passat 15 de juny del 2011 per sis anys més. Després de tota una vida activa i implicat al món de l’esport, mira al futur amb il·lusió, amb projectes i amb la idea de seguir contribuint a multiplicar la fortalesa del teixit esportiu català i barceloní.

Dins el camp de l’advocacia, ha tingut una gran i contrastada professionalitat: ha estat president de la Secció de Dret Esportiu de l’Il·ltre. Col·legi d’Advocats de Barcelona i Membre del Tribunal Arbitral de l’Esport del Comitè Olímpic Internacional amb seu a Lausanne. Aquesta experiència ha estat traslladada a les necessitats del món de l’esport. La seva tasca com a dirigent esportiu ha permès que ens regalés tota la seva saviesa i experiència professional per fer un esport català més competent, més coordinat i, en definitiva, més fort i perdurable.

El 2007 David Moner va ser elegit president del Comitè Olímpic de Catalunya (COC) i el 2010 va rebre la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya. També va ser anomenat Chevalier Du Ordre de Merit National de la República Francesa, atorgada pel president Francois Miterrand per la seva col·laboració amb França des de 1944.

El seu compromís, la llarga trajectòria com a directiu, i les seves idees i projectes han dut l’esport català al més alt, projectant internacionalment la nostra ciutat i contribuint a la capitalitat esportiva de Barcelona. És per això que se li ha concedit la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu de la ciutat de Barcelona.
<<<< Tornar


CATEGORIA  CATEGORIA

NOM  NOM

REFERÈNCIA  REFERÈNCIACERCAR
INSCRIU-TE · INTRODUEIX EL TEU EMAIL

 · LA FEDERACIÓ
· NOTÍCIES
· ÀREA PRIVADA
· CONTACTE
· MAPA WEB
· CONDICIONS DE VENTA
· SEGURETAT
· DESPESES D´ENVIAMENT
· FAQS
· NOTA LEGAL
· ACTIVITATS SELECCIONS CATALANES
· AFICIONATS AL VÒLEI
· AFILIATS A LA FCVB
· ESCOLES I CLUBS NO AFILIATS A LA FCVB
· CERCADOR AVANÇATTelèfon de contacte: 93 268 41 77     ·     E- mail: fcvb@fcvolei.cat
Federació Catalana de Voleibol . Jonqueres, 16 5é C · 08003 Barcelona · Espanya · · Nif. G08882797 · Disseny web Anunzia

tenda de voleibol, tenda de volei-platja, equipació de voleibol, material per voleibol, pilotes de voleibol, pilota de voleibol, pilotes de volei-platja, pilota de volei-platja, camisetes, bambes de voleibol, xarxa de voleibol, beachvolley material