Federació Catalana de Voleibol - Tenda Online FCVb - Equipació de voleibol - Material per voleibol
Email : 
Password : 
 
Productes: 0
Import: 0 €.
CISTELLA
HOME Productes La Federació Notícies Àrea privada Contacte

Federació Catalana de Voleibol - Tenda Online FCVb - Equipació de voleibol - Material per voleibol - Productes


Canvis en la normativa per la nova temporada 2021 – 2022

Canvis en la normativa per la nova temporada 2021 – 2022
15/09/2021


La nova temporada de voleibol català comença aquest proper cap de setmana amb canvis tant en el reglament de joc com en la normativa COVID-19. Les modificacions de reglament van ser aprovades en el Congrés FIVB 2020, mentre que les relacionades amb la seguretat i sanitat dels esportistes són les que s’han anat aplicant, i actualitzant, al llarg de les dues darreres temporades marcades per la pandèmia i que venen donades pel PROCICAT i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física. Preneu nota!

NORMATIVA COVID-19

Amb l’objectiu de portar a terme la nostra activitat amb el màxim de normalitat possible, però tenint un escrupolós respecte a les normatives i recomanacions, la FCVB estableix un protocol que ha d’esdevenir una guia específica dels procediments sanitaris i higiènics a aplicar per desenvolupar la competició. Per això serà necessari el coneixement, per part de tots els agents implicats en el vòlei català, de les últimes actualitzacions del Protocol COVID-19, que està disponible a la pàgina web de la Federació Catalana de Voleibol.

Alguns aspectes nous d’aquest protocol són la necessitat, per part dels clubs, de comptar amb la declaració responsable, acceptada i signada, de tots els esportistes, entrenadors i membres implicats en la competició. Pel que fa a l’ús de mascareta segueix sent obligatori en tot moment, excepte durant la realització de l’activitat física. Però, també és recomana l’ús de mascareta, en tot moment, per aquells esportistes que no estiguin vacunats. També cal destacar que, per ara, encara que recomanable, no serà obligatòria la figura de l’agent COVID durant la competició, es reduiran les funcions que passaran a ser responsabilitat de club local, com per exemple, la neteja i desinfecció de les pilotes abans de l’inici de cada partit.

MODIFICACIONS REGLAMENTÀRIES

La nova temporada també comporta alguns canvis pel que fa al reglament. Així, la FIVB va determinar, entre d’altres, que aquesta temporada els terrenys de joc puguin tenir colors diferents per les zones davanteres i les zones sagueres, sempre que en ambdós camps siguin els mateixos colors. Referent també al terreny de joc s’elimina l’àrea de càstig i s’amplien les opcions de la zona d’escalfament. Pel que fa afecta directament als jugadors, la novetat rau en que els jugadors lliures podran ser designats també com a capitans. I a més, també s’inclou la possibilitat que els dos lliures no vesteixin igual, sempre que les seves samarretes siguin clarament diferents de la resta dels jugadors.

També hi ha altres modificacions relatives a objectes permesos, àrea dels entrenadors, posicions dels jugadors al camp que poden incórrer en falta, entre d’altres, i aclariments de normativa ja existent però que podria ser de difícil interpretació com poden ser les faltes de pantalla, zones de recuperació de pilota o faltes a la xarxa per invasió. Destaca però el matís d’eliminar la falta de bloqueig quan el contacte es simultani entre el bloquejador i l’atacant, fet que permetrà que hi hagi lluites no només sobre la xarxa, sinó també amb la pilota clarament en el camp d’un dels equips.

Per a conèixer tots els canvis de normativa serà necessari conèixer en profunditat:

Protocol COVID19 dels Campionats de Catalunya temporada 2021-2022

Circular informativa CTARJ 015 amb data del 14/09/2021.

 

 

 

 
<<<< Tornar


CATEGORIA  CATEGORIA

NOM  NOM

REFERÈNCIA  REFERÈNCIACERCAR
INSCRIU-TE · INTRODUEIX EL TEU EMAIL

 · LA FEDERACIÓ
· NOTÍCIES
· ÀREA PRIVADA
· CONTACTE
· MAPA WEB
· CONDICIONS DE VENTA
· SEGURETAT
· DESPESES D´ENVIAMENT
· FAQS
· NOTA LEGAL
· ACTIVITATS SELECCIONS CATALANES
· AFICIONATS AL VÒLEI
· AFILIATS A LA FCVB
· ESCOLES I CLUBS NO AFILIATS A LA FCVB
· CERCADOR AVANÇATTelèfon de contacte: 93 268 41 77     ·     E- mail: fcvb@fcvolei.cat
Federació Catalana de Voleibol . Jonqueres, 16 5é C · 08003 Barcelona · Espanya · · Nif. G08882797 · Disseny web Anunzia

tenda de voleibol, tenda de volei-platja, equipació de voleibol, material per voleibol, pilotes de voleibol, pilota de voleibol, pilotes de volei-platja, pilota de volei-platja, camisetes, bambes de voleibol, xarxa de voleibol, beachvolley material