|
La FCVb es reuneix amb la SGEiAF i els clubs per analitzar la situació actual
11/05/2020
La Federació Catalana de Voleibol es va reunir dimecres, de manera telemàtica, amb representants de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, així com amb tots els clubs de pista i de platja per mirar de resoldre els dubtes que puguin sorgir amb les fases de desconfinament que s’estan presentant. Els principals dubtes i preocupacions dels clubs són la tornada als entrenaments, la resolució de les competicions, les mesures de seguretat i la possibilitat de realitzar activitats a partir del mes de juny, així com la incertesa econòmica que provoca tota aquesta situació.
Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, va obrir l’acte fent repàs de les mesures preses fins al moment i d’aquelles que s’estudia prendre a mig i llarg termini:
- A nivell econòmic: la FCVB ha tractat de minimitzar l’impacte econòmic provocat pel COVID-19 amb diferents mesures com ara, la presentació d’un ERTO per als seus 16 treballadors. Els pagaments pendents per part dels clubs així com la manca de cobrament de les subvencions de la pròpia SGEiAF (20% de la de 2019, i la totalitat de 2020) , s’han hagut de substituir amb la tramitació de préstecs ICO. S’han iniciat dos cursos d’entrenadors, tant de nivell bàsic com de nivell avançat, amb més de 100 inscrits.
- Pressupost: la presidenta de la FCVB ha manifestat la preocupació per la situació econòmica en la que quedaran els clubs després d’aquesta crisi sanitària, preocupació que ja va traslladar a la Junta Directiva de la FCVB a la darrera reunió d’aquesta, i que va aprovar presentar un pressupost amb una ampliació de la bossa d’ajuda a clubs de de 40 mil euros, passant d’uns 90.000€ al 2019 a 130.000 al 2020, i així, solidaritzar-se amb la difícil situació que han viscut els clubs a causa de la COVID-19.
- Competicions Federades: La Federació Catalana de Voleibol ha decretat la suspensió, no cancel·lació, de les seves competicions. La voluntat de l’ens federatiu és intentar amb totes les garanties sanitàries, amb prudència i seguretat jurídica, mirar d’acabar les competicions per tal de resoldre les classificacions finals d’una manera esportiva. Podent-se celebrar el final de les competicions o play-off a principis de setembre, motiu pel qual no es donen per tancades les competicions.
- En cas que les competicions no es puguin reprendre la solució a les competicions es decidirà a l’Assemblea General de la Federació Catalana de Voleibol que es celebrarà a finals de juny. No està previst que les competicions es traslladin al mes de juliol.
- Durant la segona quinzena de maig es celebrarà la comissió de competicions per tal de treballar a nivell tècnic les possibles solucions a les diferents categories, ascensos, descensos i classificacions finals.
- Vòlei Platja: La voluntat és, amb les indicacions de seguretat de la SGEiAF, mantenir el Campionat de Catalunya de Vòlei Platja Vichy Catalan Volei Tour.
- Estades i campus d’estiu: La Federació està a l’expectativa i de moment no ha cancel·lat l’activitat a l’espera de les indicacions pertinents per part de la SGEiAF .
Per la seva banda, el Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, també va explicar que des de la Generalitat es treballa des de fa 2 mesos separant la gestió en 2 fases: el primer pla de xoc efectuat durant els primers 15 dies de la pandèmia; i en les mesures a mitjà i llarg termini per tal d’anar dirigint la tornada a l’activitat. En aquest sentit les línies de treball de la SGEiAF són:
- Garantir totes les convocatòries de subvencions per les federacions esportives i els clubs aquest 2020, tot i ser conscients que és possible que la temporada no es podrà acabar.
- Flexibilitzar tot els terminis possibles per les subvencions i per agilitzar els pagaments pendents i donar liquiditat.
- Fer difusió de totes les línies de crèdit de l’Institut Català de Finances amb qui la SGEiAF va acordar una línia pròpia per esports de 10 milions d’euros per a subvencions d’entre 20 mil i 300 mil euros.
- Optimitzar al màxim els recursos disponibles. Recuperació econòmica i prioritzar l’esport base, la tornada a l’activitat dels clubs i que cap es quedi pel camí.
- Convocar quinzenalment la Mesa sectorial de l’Esport, de la que la Federació Catalana de Voleibol forma part, per intentar compartir informació de la Generalitat i traslladar els neguits de les entitats. Fins ara s’han recollit totes les iniciatives que s’han pres per entitats, s’han convocat les subvencions i es tracta el pla de desconfinament pel retorn a la pràctica esportiva.
- Demanar a la Generalitat i al Govern central que hi hagi diligència en autoritzar i clarificar que hi podrà haver activitat esportiva d’estiu i sota quines mesures d’aforament, distància i altres seguretats que s’hauran de prendre a les platges. Reclamant, en aquest sentit, que els protocols que es proposin siguin factibles econòmicament.
- Inici de la temporada 2020/2021 al setembre amb mesures d’aforament o públic i possibles restriccions de vestidors. Tot i que s’haurà d’anar detallant a mesura que avancin les fases i d’acord amb l’evolució de la pandèmia.
- El mes de juliol la Federació Catalana de Voleibol hauria de cobrar el 80% de la subvenció anual de 2020.
- Ampliació a 3 milions d’euros de la convocatòria d’una subvenció d’impacte per a clubs inscrits al registre d’entitats esportives. Una convocatòria pensada per pagar esdeveniments esportius i competicions que tenen una dimensió més enllà del municipi, que s’hagin celebrat o no però que tinguin despesa organitzativa.
A més, tant el secretari general de l’esport com la presidenta de l’ens federatiu van respondre les preguntes sobre casos concrets dels representants de més de 85 clubs presents a la reunió, on tant Gerard Figueras com Maribel Zamora, van apel·lar a la prudència per a respectar sempre la normativa establerta tant des del govern central, com de la Generalitat com de les administracions públiques locals.
|