|
Celebrat el I Torneig oficial d’Ecuavolei a Catalunya, i tot l’Estat
05/11/2012 - 06/11/2012
Dissabte el Poliesportiu de la Mar Bella va acollir el primer torneig i a la presentació oficial de l’Ecuavolei a l’estat espanyol i amb Barcelona i el suport de la Federació Catalana de Voleibol com a eixos fonamentals per a que fos possible la disputa d’aquest primer campionat d’aquesta nova disciplina sota el paraigües de l’ens federatiu català, institució que ha creat el primer Reglament Oficial de la història d’aquest esport a tot el món, venint treballant de la mà ambdues institucions des del passat mes de maig de 2011.
Quatre equips provinents de tot l’estat van participar en aquest primer torneig que va comptar amb el suport en la presentació oficial del campionat de la Generalitat de Catalunya, amb la presència de Santi Siquier, representant territorial de Barcelona de la Secretaria General de l’Esport, de la Cònsol primera d’Ecuador a Barcelona, Lucia Pazmiño, i de la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, així com de la presència del president de l’Associació Ecuatoriana d’Ecuavolei a Catalunya, Gabriel Caizaguano.
Una vegada presentat el campionat i els parlaments de les institucions presents es va dur a terme un partit d’exhibició entre un combinat de jugadors d’Ecuavolei i un equip format per a l’ocasió pel Club Voleibol Vall d’Hebron, i que va acabar amb empat a un. Un partit, més enllà del resultat, que referma la voluntat de totes dues institucions de cohesionar les dues disciplines i seguir treballant i reforçant aquest llaços d’integració social, donant pas posteriorment a aquest partit d’exhibició a l’inici de l’activitat del primer campionat d’Ecuavolei.
Una variant la de l’Ecuavolei, que en aquell país és, després del futbol, l’esport més practicat al país sud-americà, i sense ser considerat professional. L’Ecuavolei es diferencia del voleibol perquè és juga en format de tres contra tres, amb una pilota de futbol, amb la xarxa a una altura de 2,75 metres d’alçada, i a dos sets de 15 punts, on per puntuar s’ha d’aconseguir guanyar el servei. A Barcelona practiquen aquesta modalitat de joc entre 500 i 600 persones.
|