Cinquena i tretzena posició per Sant Martí i CN Sabadell en la primera edició de l’estatal aleví

27/06/2016

Bon paper dels dos representants catalans en la primera edició del Campionat d’Espanya aleví masculí convocat per la RFEVB i que s’ha celebrat a Valladolid al llarg del cap de setmana. El CV Sant Martí es va convertir en el millor classificat dels cincs equips catalans desplaçats fins a terres castellanes en assolir una gran cinquena posició.

El CV Sant Martí de Paco Fernández va finalitzar el torneig en cinquena posició amb un gran balanç final de cinc victòries en total en els set partits disputats al campionat. Els barcelonins van assolir la classificació entre els setze millors equips del Campionat d’Espanya després d’acabar en segona posició el grup de la primera fase, però en els setzens de final van tenir com a rival a l’equip que finalment va fer-se amb el títol de campió d’Espanya, caient 0-2 davant el CV Elche Salesianos. Els catalans van tenir una segona oportunitat d’accedir a semifinals, però els malaguenys del CD Costa del Voley els hi van barrar el pas derrotant-los 0-2. El CV Sant Martí va acabar el torneig amb dos victòries finals per tal d’acabar la competició en la cinquena posició final, després de derrotar a Exagal Don Benito i Emevé Lugo respectivament, tancant així una gran participació a Valladolid.

El segon representant català masculí a terres castellanes va ser el CN Sabadell, que va acabar també el torneig amb dues victòries consecutives per tal de finalitzar el primer estatal de clubs aleví en la tretzena posició. Les victòries davant els extremenys del Ribera del Fresno i el Voleadores Cieza, tots dos triomfs al tie-break, van fer que els joves jugadores d’Alejandro Varese finalitzessin el Campionat d’Espanya en la tretzena plaça final.