Una plata i bons resultats de Catalunya als Campionats d’Espanya de Vòlei Platja

27/08/2019

Aquest mes d’agost Catalunya ha participat als diferents Campionats d’Espanya de Vòlei Platja que s’han celebrat arreu del territori amb bons resultats. Destaca per sobre de la resta la segona posició aconseguida per Calíope García i Belen Belda al Campionat d’Espanya de Vòlei Platja de Seleccions Autonòmiques sub-19 celebrat a Saragossa. També hi ha diverses quartes i cinquenes places entre els equips masculins i femenins.

Del 2 al 7 d’agost es va celebrar al Centre Deportiu Municipal Actur de Saragossa el Campionat d’Espanya de categoria sub-19. Primer va tenir lloc la competició femenina, que es va allargar fins al 4 d’agost, amb la participació de només una parella catalana. Calíope Garcia i Belén Belda aconseguien la medalla de plata després de perdre la final amb l’equip Balear format per la parella Mesquida/Miranda. Un rival ja conegut per les catalanes al campionat de clubs celebrat a Torredembarra, on la final i el resultat van ser els mateixos.

En categoria masculina el Campionat d’Espanya de Vòlei Platja de Seleccions Autonòmiques sub-19 es va celebrar a les mateixes instal·lacions aragoneses del 5 al 7 d’agost. En aquesta cas, Catalunya va comptar amb la presència de dues parelles participants. Per un costat Luke Belda i Gerard Verdú, i per l’altra la formada per Arnau Masià i Pau Mena. La participació dels catalans va finalitzar amb una quarta posició de Belda- Verdú, que no aconseguien el bronze després de perdre amb la parella valenciana Saucedo-Vera. D’altra banda, MAsià – Mena s’acomiadaven de la competició en cinquena posició.

Pel que fa al Campionat d’Espanya de Vòlei Platja de Seleccions Autonòmiques sub-21 que s’ha celebrat a les instal·lacions que la Federació Madrilenya de Voleibol té al Parque Deportivo Puerta del Hierro, del 23 al 25 d‘agost en les dues categories, els equips catalans han fet dues cinquenes posicions, una novena i una tretzena. En categoria femenina, Marina Balasch i Ester Pruna han finalitzat cinquenes, mentre la parella formada per Itziar Lacalle i Andrea Bové ho ha fet en la tretzena. En categoria masculina, Dexter Edwards i Xavier Pérez finalitzaven cinquens, mentre Pau Vives i Álvaro Gimeno tancaven el campionat en novena posició.