Últim partit de la selecció espanyola sub-18, d’Alberto Toribio, al WEVZA

08/01/2020

Aquesta tarda la selecció espanyola sub-18, sota la direcció d’Alberto Toribio, disputarà l’últim partit del torneig WEVZA masculí que s’està disputant a Palència des del passat 4 de gener. El conjunt espanyol no ha aconseguit, fins al moment, cap victòria i buscarà el primer triomf davant el combinat portuguès, en l’últim enfrontament d’una competició que serveix, a més, com a classificatòria pel Campionat d’Europa.

En aquest WEVZA hi han participat les seleccions de França, Alemanya, Bèlgica, Holanda i Portugal, a part del conjunt espanyol. El primer partit de l’equip de Toribio va ser el 4 de gener davant França on, tot i el bon joc dels locals, van caure per 3-1. El segon partit va ser contra la potent Bèlgica, una de les candidates a guanyar el campionat i, tot i tenir l’oportunitat de forçar el quart set, el conjunt espanyol va acabar amb un 0-3 al marcador. Amb Holanda es va seguir la mateixa tònica que amb França, tot i guanyar el primer parcial, amb Luke Belda com a jugador destacat, no van poder tancar els tres següents. El partit més ajustat va ser amb Alemanya, on la selecció espanyola sub-18 va caure per la mínima al cinquè set.

El cinquè i últim partit es disputarà aquesta tarda, a les 17:30 hores, al Campo de la Juventud de Palència, on ha tingut lloc tot el campionat. Espanya s’enfrontarà a Portugal buscant la primera victòria d’aquest WEVZA que, a més, és classificatori pel Campionat d’Europa de la categoria. Els altres partits que es disputaran per tancar la competició són l’Holanda – França i el Bèlgica – Alemanya. França encapçala la classificació amb 4 victòries i cap derrota.

En el conjunt d’Alberto Toribio, responsable també del programa de tecnificació català GET Blume, també hi trobem altres catalans com Albert Iricibar, realitzant les tasques de Team Manager. Iricibar havia format part també del programa GET Blume, però en categoria femenina com a segon entrenador. Pel que fa a jugadors catalans hi ha Luke Belda, Iker Álvaro i Xavier Fresquet.