El CVB Barça, campió d’Espanya juvenil femení a Las Palmas. CV Sant Cugat, 7è
10/05/2015 - 11/05/2015

El voleibol català torna a regnar en la categoria reina de formació del voleibol estatal. El CVB Barça va proclamar-se ahir al migdia a Las Palmas de Gran Canària campió d’Espanya juvenil derrotant en la final a l’IBSA CV ACE Gran Canaria per 3-0 (25-14, 27-25, 25-17), repetint l’èxit d’ara fa 15 anys de la mà de l’ex seleccionador català absolut, Marc Llinàs.

Les catalanes  van realitzar un torneig impecable i en la final van practicar un elevat ritme de joc que va desarborar per complet a les amfitriones, venjant-se el conjunt dirigit per Jordi Catalá de la derrota soferta al febrer en la final de la Superlliga Junior on les catalanes van caure al tie-break.

El CVB Barça arribava a la fase decisiva del campionat després de vèncer en la fase de grups de la segona fase a les andaluses de Universidad de Granada (3-0) i les valencianes d’Ilicitano Carrús (3-0), arribant a semifinals invictes i practicant un gran joc col·lectiu. A semifinals esperava el bicampió d’Espanya i botxí el dia anterior del CV Sant Cugat. Les catalanes no van tenir pietat del Profesional Answer Alcobendas i el van derrotar clarament 0-3, passant només problemes en la definició del segon set. Era el penúltim pas abans de l’èxit i de recollir la copa que les acredita com a campiones d’Espanya.

Un èxit esportiu del CVB Barça en el que es veu reflectit bona part del vòlei català, amb la presència de fins a vuit jugadores amb passat al programa ARC de la Federació Catalana de Voleibol, provinents de la promoció de diferents clubs del voleibol català, -Anna Newsome (CN Sabadell) i MVP del torneig, Clara Carbonell (AE Molins), Sara Esteban (CE Eduvolei Ametlla), Laura Reñé (CECELL Lleida), Anna Grima (CV Lloret), a més de la jugadora formada al club blaugrana, Andrea Walsh, i de Mireia Alcón i Micaela Mamone, de captació des del programa ARC Voleibol de la FCVb.

El CV Sant Cugat, setè classificat

L’últim equip català en proclamar-se campió d’Espanya juvenil femení, el CV Sant Cugat l’any 2012, va finalitzar en setena posició la seva participació al campionat de Las Palmas de Gran Canària. Les campiones de Catalunya van viure un duel vibrant davant el darrer bicampió d’Espanya, Profesional Answer Alcobendas, en el partit que decidia qui dels dos classificava a les semifinals del torneig, encontre decidit a favor de les madrilenyes en un igualat 1-3 (22-25, 25-23, 23-25, 23-25). Les jugadores de Lluc Forn van lluitar des de dissabte per la cinquena plaça del campionat, començant el camí perdent 1-3 davant l’Universidad de Granada i acabant finalment amb un somriure el torneig en vèncer a la tarda al campió valencià, Elche CF Voleibol per 0-3, per tal d’acabar la seva participació a Las Palmas en setena posició.