S’esbaeix el somni a la Copa del CVB Barça perdent davant un bon Valeriano Allés Menorca

31/01/2014

El CVB Barça ha caigut als quarts de final de la Copa SM La Reina de Logronyo al perdre 1-3 contra el Valeriano Allés Menorca Volei. Les claus de la derrota blaugrana com bé ha comentat Marta Gens en roda de premsa poden trobar-se en la falta de connexió entre les col·locadores catalanes i les centrals blaugranes i l’encert menorquí en la seva varietat atacant en el dia d’avui.

El CVB Barça començava el partit amb el septet habitual de la temporada amb Mireia Carmona, Nerea Sánchez, Camila Maldonado, Anna Espadalé, Maria Segura, Sofia Muller i Laura Carmona com a lliure. Un encontre amb tanteig entre els dos equips fins el primer break del partit favorable a les menorquines (9-14) gràcies al seu encert atacant, obligant Marta Gens a sol·licitar el primer temps mort del partit. Les blaugranes milloren en el seu joc fins el punt d’empatar el set a 22, però un punto discutit amb 22-23 en el marcador i un servei directe balear afortunat donen la victòria al Valeriano Allés Menorca en aquest primer parcial.

En el segon set les catalanes comencen molt més entonades i sense cometre errors amb una millor recepció i un major encert atacant el que comporta arribar al primer temps tècnic amb avantatge considerable de 8-2. L’encert segueix, i ara es torn de les errades no forcades per part de les balears, arribant a tenir una renta de nou punts (3-12) les jugadores dirigides per Marta Gens. Les catalanes conserven l’avantatge adquirit i l’efectivitat atacant es torna com  fonamental per sumar aquest segon set, gràcies a la irrupció en facetes ofensives de Maria Segura, erràtica en el primer set però molt encertada en aquest segon juntament amb Nerea Sánchez, sis punts per totes dues en aquest segon parcial de partit.

El tercer set ha estat el més igualat de tot, definint-se finalment per petits detalls. Les menorquines, tot i errar fins a cinc serveis, han estat molt més inspirades en atac que les catalanes, enduent-se d’aquesta forma el tercer parcial 22-25 sabent que podia haver caigut del costat català.

L’estat d’ànim blaugrana cau en el quart set i tot i els intents de Marta Gens per esperonar les seves jugadores ha estat poc per poder aturar l’efectivitat i major ofici menorquí. Les diferències s’ampliaven en el marcador fins al final del set que ha provocat l’eliminació prematura de l’equip català en la seva segona participació consecutiva a la Copa SM La Reina, ara queda tota una segona volta per seguir treballant en l’intent de continuant fer història i classificar, també per segon any consecutiu, als playoffs pel títol de lliga.