CV Gavà i CV Arenys a un pas de l’ascens a Primera Nacional

12/05/2021

Un cop finalitzades les fases d’ascens a Primera Nacional, que han tingut lloc aquest darrer cap de setmana, el equips catalans de Gavà i Arenys són els millors classificats per obtenir el bitllet a la categoria de bronze del voleibol espanyol. El CV Gavà, en categoria femenina, ha finalitzat en una històrica segona posició que col·loca l’equip amb peu i mig a Primera Nacional; mentre el CV Arenys va acabar el play off masculí en tercera posició i el CV Vall d’Hebron, també en categoria masculina, en la setena.

El CV Gavà, dirigit per Antonio Zamora i Lluís González, ha tancat una participació brillant al play off disputat a Finestrat, Alacant. Les de Gavà van demostrar la seva solidesa al llarg de la competició, però van trobar un botxí al que no van poder superar, el CV Sedaví. A la fase de grup les gavanenques només van perdre amb l’equip valencià, al que tampoc podrien superar a la final. A la resta de partits els van guanyar tots per 3-0.

L’altra equip català classificat per participar a la fase d’ascens era l’Anton Messegué SPiSP, però va haver de renunciar a la disputa del campionat per un positiu a l’equip just el dia abans de viatjar cap a Finestrat. Un cop dur per les cooperativistes que havien quedat primeres al play off català guanyant al CV Gavà en un emocionant i igualat partit.

D’altra banda, el CV Arenys i el CV Vall d’Hebron s’han desplaçat a Saragossa per disputar la fase d’ascens masculina del Grup B. Els arenyencs, campions del play off català, van quedar segons de grup després de començar la fase amb una gran victòria per 3-0 davant el CD Judesa, de perdre per 1-3 amb el Café es pop CV Manacor i tirar endavant un complicat partit amb el Paterna Liceo Leonés que va finalitzar amb un 3-2 favorable als catalans que els classificava directament per les semifinals, on els d’Arenys van caure per 3-0 amb el Leleman VB Valencia.

La derrota, però, va servir per refoçar l’equip que ho va donar tot en la lluita per la tercera plaça del podi, per acabar guanyant en un ajustat 3-2 al Club Voleibol Eivissa. Per un altre costat, els del CV Vall d’Hebron, que no van tenir un bon inici de campionat, perdent tots els partits de la fase de grups, van recuperar els ànims en l’últim partit on van aconseguir la setena plaça davant el CD Judesa en una contundent victòria per 3-0.

Els equips catalans que han participat a la fase d’ascens a Primera Nacional hauran d’esperar encara la confirmació de plaça, la propera temporada, a la categoria de bronze espanyola. Per normativa només el primer classificat de cada fase aconsegueix l’ascens directe, mentre que la resta d’equips han d’esperar a saber la composició dels grups per saber si hi ha places que a les que puguin optar. Això sí, amb una segona i tercera posició, ja hi tenen peu i mig.