Plata pel CV Esplugues al Campionat d’Espanya aleví

25/06/2018

L’equip aleví femení del CV Esplugues ha finalitzat en segona posició el Campionat d’Espanya que s’ha celebrat aquest passat cap de setmana a Valladolid. L’altra equip català en aquesta competició, el Voleibol Sant Just ha acabat en una meritòria setena posició. En categoria masculina l’EIC Sports Club, el FC Barcelona i el CV Arenys acabaven la competició en dinovena, vint-i-tresena i vint-i-nova posició, respectivament.

El voleibol català segueix sent un referent femení en les categories base, com ho demostra que els dos equips alevins en competició al Campionat d’Espanya han acabat entre els 8 primers. Els dos conjunts del Baix Llobregat superaven la primera fase del torneig amb solvència. El CV Esplugues aconseguia guanyar els tres partits del grup i passar com a primer, mentre les de Sant Just ho feien en segona posició després de cedir un dels partits en el set de desempat amb el CV Ibañés. Uns bons resultats que es repetirien a la segona fase amb dues victòries plàcides, per 2-0, dels dos equips catalans.

A quarts de final el CV Esplugues va mantenir el bon joc i els resultats van seguir acompanyant, el que les va permetre passar a semifinals després de guanyar a la Universidad de Burgos Maristas per 2-0. Mateix resultat que repetirien a semifinals amb el Tomás Aljarafe XXI i que permetria a l’equip del espluguí guanyar-se un dels llocs de la gran final del Campionat d’Espanya, on les esperaven les jugadores del Salesianos San José Artesano d’Alacant.

Les noies d’Esplugues van començar el partit dominant i van tancar el primer set per amb un 16-25 a favor que les acostava a alçar-se amb el títol, però els nervis i també el bon joc del rival van complicar el segon parcial que va acabar a mans alacantines per un 25-19. El set de desempat va ser del tot emocionant, amb els dos equips lluitant cada pilota i sense deixar escapar cap punt, el que va portar a un ajustadíssim resultat final de 13-15, però a favor de les salesianes.

D’altra banda, les noies del Voleibol Sant Just van perdre el seu partit de quarts de final amb el MC San José CNA d’Almería, pel que s’allunyaven de les posicions de podi. Sense temps de refer-se de la derrota, també van perdre el partit que les permetria lluitar per la cinquena plaça amb el CV Laredo.  Ja diumenge, en la lluita per la setena plaça amb la Universidad de Burgos Maristas, van saber deixar enrere les dues últimes derrotes i tornar a treure el seu millor joc per acabar guanyant per 2-1 el partit, que les adjudicava la setena plaça del campionat.

En categoria masculina, els tres equips catalans que han participat al Campionat d’Espanya no van tenir tanta sort a primera ronda i van quedar entre la tercera i la quarta posició, fet que els relegava a lluitar per la millor classificació entre la posició 17 i la 32. Finalment l’EIC Sports Club de Salou va finalitzar en dinovena posició, el FC Barcelona en la vint-i-tresena i el CV Arenys en la vint-i-novena.