Catalunya invicte a la primera jornada del Campionat d’Espanya

12/04/2018

Les quatre seleccions catalanes han acaba guanyat tots els partits de la jornada inaugural del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques que es disputa, des d ‘avui dimarts i fins dissabte, a Valladolid. Catalunya només ha cedit un set davant la selección infantil femenina de cantàbria i la resta de partits, ha tancat el marcador amb un contundent 3-0. Demà al matí es juga l’últim partit de la fase de grups i per la tarda els quarts de final, on ja s’han classificat tots els equips.

Els equips infantils han disputat la primera jornada al pavelló Pisuerga, que conta amb un total de 8 pistes de joc. Els infantils masculins han jugat l’únic partit del dia amb la selección d’Astúries, a qui han guanyat 3-0 amb certa solvència. L’equip entrenat per Idaira Vega y Alejandro Varese ha començat el torneig amb certa inseguretat i cometent errors no forçats, però poc a poc han anat agafant ritme podent tancar el partit amb un 25-11/25-18/25-16. Demà jugaran amb la Comunitat de Madrid l’últim partit de la primera fase, al seu grup són tres equips, amb qui es disputaran passar a quarts com a primers o segons de grup, posición que determinarà l’encreuament de la tarda.

La selecció infantil femenina, entrenada per Xavier Perales i David López, també disputa els seus partits al Pisuerga. Al matí s’ha enfrontat amb la selecció de Cantàbria en un duel a priori assequible amb facilitat i que es podria haver complicat si no fos per la remuntada èpica del quart que han protagonitzat les petites de la Selecció Catalana. Les infantils han desplegat un joc contundent i segur que els ha permès tancar els dos primers sets sense patiment. La suma d’errors no forçats i els dubtes en recepció i atac han propiciat cedir en el tercer i començar amb mal peu el quart, fins al punt d’anar 21-14 per sota al marcador. Una remuntada èpica, aconseguida sobretot amb un bon servei i molta defensa ha permès tancar el partit amb un 25-23 al marcador al quart set. Per la tarda en el partit amb Castilla i León, les de Perales i López no han patit gens per guanyar i tancaven el marcador amb un 25-16/25-13/25-10 que les situa amb Galícia al capdamunt de la taula, pel que demà es jugaran el passar a quarts com a primeres de grup entre elles.

L’equip entrenat per Miguel Fuente i Albert Iricibar, el cadet femení, també ha tancat els seus partits amb dos contundents 3-0 disputats al pavelló de San Isidro. El primer partit del campionat l’han jugat amb la selecció d’Aragó a qui han deixat a 22, 15 i 17 punts en els diferents parcials. Un partit plàcid que ha permès a totes les jugadores de l’equip entrar en joc en algun moment i debutar al campionat. El partit de la tarda, amb la selecció de Castella La Manxa tampoc ha estat complicat, excepte en el segon set on Catalunya s’ha posat en algun moment per sota al marcador. L’equip de Fuente ha sabut sentenciar el partit i tancar els sets deixant al rival amb 13, 16 i 18 punts. L’últim partit de grup el disputaran demà amb la selecció de Galícia, el rival de grup que es preveu a priori més complicat, i amb qui està en joc passar a quarts de final com a primers de grup.

Per últim, el cadet masculí entrenat per Alberto Toribio i Sonia Fandos, ha jugat amb les seleccions d’Astúries i València al pavelló Canterac guanyant els dos partits per la màxima. Cap dels dos partits ha estat molt complicat de superar pels grans de la Selecció Catalana, quan han deixat a 14,17 i 17 en els parcials a la Secció d’Astúries, i a 15, 21 i 21 a la de la Comunitat Valenciana. Demà jugaran amb la selecció canària, a qui només necessiten fer un set per passar a quarts de final com a primers de grup. Tots els resultats del matí determinaran l’horari i l’encreuament dels equips a quarts de final. Hi haurà partits a les 16:30 i també a les 18 hores. Les seleccions infantils i la cadet femenina jugaran per la tarda al pavelló Pisuerga mentre la cadet masculina ho farà al Lalo García.