El CV Arenys assoleix l’ascens a Primera Nacional en una final catalana

09/05/2017

El Club Volei Arenys s’ha proclamat campió de la Fase Final del grup B d’ascens a Primera Nacional que s’ha disputat aquest passat cap de setmana a Fortuna, Murcia. El club del maresme es va enfrontar a la final amb l’altra equip català de la competició, el CV Premià de Dalt, que va acabar en segona posició el campionat. Així, l’equip entrenat per Gustavo Kunda jugarà la propera temporada a Primera Nacional.

Les d’Arenys no han perdut cap partit en tota la competició. A la fase classificatòria van acabar primeres de grup després de guanyar per 3-0 a l’equip local, Villa Fortuna, a l’UBE L’Illa Grau i al CV Zaragoza. A les semifinals van cedir un set davant el Dentales L’Aigüera Benidorm, però van acabar primers de grup.

Per la seva banda, el CV Premià de Dalt va vèncer a la fase de grup, de només 3 equips, per 3-1 al Dentales L’Aigüera Benidorm i per 0-3 a l’AD Miguel Catalan, classificant-se primer de grup i per semifinals directament, on va guanyar per 0-3 a l’UBE L’Illa Grau. Amb els dos equips primers classificats sense cap derrota es propiciava una final per l’ascens a Primera Nacional catalana.

La gran final, que repetia la final de la fase catalana, es va decantar per les Kunda, però va ser necessari arribar al tie break per decidir la plaça d’ascens. El primer set feia presagiar una final plàcida pel club d’Arenys, que va tancar amb facilitat el primer parcial. Però les de Premià van despertar en el segon i, tot i estar molt ajustat, van saber tancar els últims punts empatant al marcardor. Amb aquest revés serien les de Premià de Dalt les que s’endurien el segon parcial i s’aproximaven a la victòria amb un parcials d’1-2. Però a les d’Arenys encara els quedaven forces per seguir lluitant i endur-se el quart forçant el set de desempat. Finalment seria el Club Voleibol Arenys qui es va endur el tie break i el partit per 3-2 (25-13/23-25/21-25/25-20/15-9).

D’aquesta manera l’equip de Gustavo Kunda s’assegura militar la propera temporada a Primera Divisió Nacional, la lliga de bronze estatal. En una meritòria segon posició va acabar el CV Premià de Dalt, mentre que les de la Comunitat Valenciana, Dentales L’Aigüera Bernidorm i UBE L’Illa Grau, ho van fer en tercera i quarta posició. Villa Fortuna (Murcia), AD Miguel CAtalán (Saragossa) i Club Voleibol Zaragoza (Saragossa) van tancar la classificació.