Bons resultats de Catalunya als Campionats d’Espanya de Vòlei Platja aquest estiu

22/08/2018

Les seleccions catalanes de vòlei platja sub 19 i sub 21 han finalitzat els respectius Campionats d’Espanya de seleccions autonòmiques amb unes meritòries tercera i quarta posició. A part durant l’estiu també s’han celebrat els Campionats d’Espanya de vòlei platja de clubs amb representació de diferents entitats catalanes i resultats destacables com la cinquena posició del BSC Premià de Dalt en categoria sub21.

La millor posició aconseguida per Catalunya va ser la tercera posició de Berta Alocén i Belén Belda al Campionat d’Espanya de Volei Platja sots 19 celebrat a Boiro, A Corunya, del 20 al 22 de juliol. Les jugadores de Martí Macià, seleccionador català femení de vòlei platja, aconseguien pujar al podi de la competició i tornar amb la medalla de bronze després d’un gran campionat. També van viatjar a Boiro la parella femenina Guidarelli/Sánchez, que van acabar en novena posició. En el quadre masculí, les parelles Jurado/Grillo i Font/Pérez, entrenats per Jordi Pavón, seleccionador català de vòlei platja masculí, van acabar ambdues en novena posició.

Destacable també ha estat la quarta posició de la parella formada per Hector García i Isaac Valiño, aconseguida al Campionat d’Espanya de Seleccions sub21 que s’ha disputat a la localitat gallega de As Pontes del 10 al 12 d’agost. En aquest campionat també hi va participar la parella masculina Feltrer/Estalella que va finalitzar en novena posició. En categoria femenina, Marina Balasch i Ester Pruna finalitzaven la competició en cinquena posició, mentre la dupla Bisbe/Bové ho feia també en novena posició.

Campionats d'Espanya de Vòlei Platja de Clubs

També s’han celebrat durant l’estiu els diferents Campionats d’Espanya de Vòlei Platja de Clubs en els que hi ha hagut participació d’entitats catalanes. El campionat de categoria infantil es va celebrar de l’11 al 13 d’agost a les instal·lacions de la Real Federación Española de Voleibol a Lorca, Murcia. Hi van participar dos clubs catalans, el CVB Barça que va acabar en setena posició i el VB Sant Just que ho va fer en la quinzena. En categoria masculina no hi va haver representació. El campionat de categoria cadet es va celebrar a la platja d’Ézaro, Dumbría, del 27 al 29 de juliol. Només hi va haver representació catalana en categoria femenina amb el CV Sant Martí, que va finalitzar novè a la taula.

El Campionat d’Espanya de Vòlei Platja sub 21 de clubs també es va celebrar a Lorca amb la participació de 3 equips catalans. Per un costat, en categoria masculina, el Sant Pere i Sant Pau va acabar la competició en setena posició; en categoria femenina no van tenir tan bons resultats i la parella del club tarragoní finalitzava dissetena. Més sort van tenir la parella femenina del BSC Premià de Dalt que van acabar cinquenes després d’un gran campionat. La categoria sub 19 inicia avui la seva competició, celebrant-se la categoria masculina a Ciudad Real amb la participació del CVP Arenys, mentre que la femenina es trasllada a Lorca i hi participaran el DSV CV Sant Cugat i el CVP Arenys.